Dari Papagomo Jadi Papakedana, Dari Pemfitnah Tegar Jadi Nelayan.

20140621-011904-4744971.jpg
“Saya cuba mohon dengan mahkamah untuk bayar RM100 sebulan kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana sekarang hanya bekerja sebagai nelayan,” kata pengendali blog Papa Gomo selepas Mahkamah Tinggi menolak permohonannya untuk menangguhkan pembayaran ganti rugi sebanyak RM800,000.

Lucu bila difikirkan dari pemfitnah tegar tiba-tiba menjadi nelayan miskin. Apakah Papagomo mempersendakan dan mempermainkan hakim dan mahkamah melalui alasan beliau yang ternyata menghina itu atau hakikat sebenar yang hidupnya menuju kehancuran.

Apakah rakyat percaya Papagomo yang dulu dikenali sebagai pemfitnah upahan yang mendapat pelbagai imbuhan dari pihak yang berkepentingan ini sudah jatuh miskin? Apakah benar Papagomo sudah menjadi Papakedana?

Kemana perginya golongan Menteri dan pimpinan Umno yang satu ketika dulu dilihat cukup rapat dengan Papagomo sehingga beliau diberi layanan VVIP untuk menyelam bersama kapalselam Scorpene? Adakah mereka sudah lupa budi Papagomo terhadap mereka? Kenapa mereka biarkan Papagomo merempat menjadi nelayan? Apakah mereka sudah jemu dengan fitnah rekaan Papagomo yang acap kali memakan diri dan parti mereka setiap kali pilihanraya?

Apa-apa pun hanya Pak Menteri saja yang ada jawapannya. Saya cuma mendoakan agar Papagomo bertaubat dan beliau diberikan kesihatan yang baik sebagai nelayan agar dapat berusaha mencari rezeki untuk menyelesaikan hutang tuntutan saman oleh Ds Anwar Ibrahim terhadapnya.

Pisau Karat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s